ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Μια αληθινή οικογένεια
ISBN-13: 978-618-5173-68-5
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Valentin Musso
 
Μια αληθινή οικογένεια
 
Οι Βασσέρ, ένα ανδρόγυνο Παριζιάνων συνταξιούχων, μετακομίζουν στο εξοχικό τους, στην ειδυλλιακή επαρχία της Βρετάνης. Είναι σίγουροι πως εκεί θα βρουν τη γαλήνη, την ησυχία και την ιδιωτικότητα που τόσο χρειάζονται. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν θα μπει στη ζωή τους ο Λουντοβίκ, ένας περιπλανώμενος νεαρός δίχως επώνυμο, δίχως σπίτι, δίχως παρελθόν. Πολύ γρήγορα, ο νεαρός αυτός άνδρας κατορθώνει να καταστεί απαραίτητος για το ζευγάρι κι εκείνοι, δίχως να υποπτεύονται τίποτα, τον αγκαλιάζουν ως αληθινό μέλος της οικογένειάς τους. Όταν πλέον τα σκοτεινά ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται και φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν πια να τα αγνοήσουν, είναι ήδη πολύ αργά. Ο εφιάλτης των Βασσέρ ξεκινά πίσω από τα χαριτωμένα μπλε στόρια του εξοχικού τους – και είναι κάτι ολότελα διαφορετικό από αυτό που θα μπορούσε να συλλάβει ακόμη και η πιο διεστραμμένη φαντασία. Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ από την πέννα του Valentin Musso, γεμάτο ανατροπές, που θα κρατήσει την αγωνία του αναγνώστη αμείωτη στο γύρισμα της κάθε σελίδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ανθρώπινο Σκοτάδι
ISBN-13: 978-618-5173-56-2
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Λιντί Σαλβέρ
 
Ανθρώπινο Σκοτάδι
 
Γνωρίζοντας πως του απομένει λίγος χρόνος ζωής, ένας νεαρός καθηγητής γαλλικής φιλολογίας επιλέγει να αφήσει τα πάντα πίσω του, αναζητώντας τη γαλήνη σε κάποιο ειδυλλιακό χωριό της νότιας Γαλλίας για να περάσει τις τελευταίες του ημέρες. Όμως τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, που προδίδουν τη διαφορετική του καταγωγή, καθώς και η εσωστρεφής συμπεριφορά του, στέκονται αρκετά για να προκαλέσουν πολύ σύντομα στους κατοίκους του χωριού αρχικά τη δυσπιστία και στη συνέχεια τις υποψίες ή ακόμη και το μίσος τους. Οι ντόπιοι αρχίζουν και βλέπουν στο πρόσωπό του τον «ξένο», τον «εισβολέα», την «απειλή», καθιστώντας τον έναν βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, πάνω στον οποίο θα προβάλλουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, τη συσσωρευμένη οργή που κουβαλούν μέσα τους εξ’ αιτίας ενός πολιτικού συστήματος το οποίο τους έχει απογοητεύσει. Η υπόκωφη ένταση και η υποσκάπτουσα βία θα αποκτήσουν στο πέρασμα των ημερών διαστάσεις που θα οδηγήσουν σ’ ένα αναπάντεχο τέλος. Αποτυπώνοντας με απόλυτη διαύγεια τον παλμό των ημερών μας, η Lydie Salvayre, μέσω μιας αριστοτεχνικής μυθιστορηματικής φόρμας που διαθέτει όλα τα στοιχεία της αγωνίας και του σασπένς, καταγράφει τους μηχανισμούς της ξενοφοβίας καθώς και της ανόδου της ακροδεξιάς, η οποία χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο τον λαϊκισμό, ποντάροντας στον φόβο και την άγνοια των ανθρώπων για να ανασύρει στην επιφάνεια το σκοτάδι που ελλοχεύει μέσα τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Η δυστυχία του υπογάστριου
ISBN-13: 978-618-5173-69-2
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Inès Bayard
 
Η δυστυχία του υπογάστριου
 
«Τώρα άκουσέ με προσεκτικά. Ο Λοράν δεν θα μάθει τίποτα γιατί, απλούστατα, δεν θα του πεις τίποτα. Είναι δική μου υπόθεση. Είναι δικός μου ο βιασμός. Τα φέρνω βόλτα από την αρχή όπως εγώ εννοώ να τα φέρω βόλτα. Δεν μου χρειάζονται μαθήματα ηθικής από μια μικρή ηλίθια όπως εσύ. Δεν είμαι πια η ίδια. Η χαριτωμένη μικρή Μαρί που κάνει κέικ με πορτοκάλι στο ωραίο της διαμέρισμα, με τον χαριτωμένο αντρούλη της και τη χαριτωμένη ζωούλα της τέλειωσε. Είμαι ικανή για όλα, στο λέω να το ξέρεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ο Λύκος
ISBN-13: 978-618-5173-63-0
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Rochette
 
Ο Λύκος
 
"Μια εκπληκτική ιστορία, που μας φέρνει αναπόφευκτα στη σκέψη τον Τζακ Λόντον, τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή τον Χέρμαν Μέλβιλ"
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ένα έγκλημα
ISBN-13: 978-618-5173-55-5
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Ζωρζ Μπερνανός
 
Ένα έγκλημα
 
Σ’ ένα μυθιστόρημα μεταξύ αστυνομικού είδους και πνευματικής περιπέτειας, ανάμεσα στον λυρισμό του ύφους και τη δυσφορία που προκαλούν οι έρευνες, ο Μπερνανός δεν αφήνει τον αναγνώστη να πάρει ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα. Η λύση του μυστηρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και σκανδαλιστική για την εποχή που γράφτηκε το μυθιστόρημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ο Μαρξ στον κήπο του Δαρβίνου
ISBN-13: 978-618-5173-54-8
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Ιλόνα Γέργκερ
 
Ο Μαρξ στον κήπο του Δαρβίνου
 
Η Γέργκερ σκιαγραφεί τους ήρωές της με χιούμορ αλλά και με βαθιά ενσυναίσθηση καταφέρνοντας να φιλοτεχνήσει τα πορτρέτα δύο μεγάλων στοχαστών, η κληρονομιά των οποίων είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ο κόσμος του Σαμ
ISBN-13: 978-618-5173-49-4
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Κιθ Στιούαρτ
 
Ο κόσμος του Σαμ
 
Ο Κόσμος του Σαμ είναι μια ωραία, αστεία, αναζωογονητική ιστορία για την οικογένεια και την αγάπη, εμπνευσμένη από τα βιώματα του συγγραφέα από τη σχέση του με τον γιο του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Ιδεοληψίες αφοσίωσης
ISBN-13: 978-618-5173-47-0
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Ντελφίν ντε Βιγκάν
 
Ιδεοληψίες αφοσίωσης
 
"Μερικές φορές αναρωτιέται αν πράγματι αξίζει τον κόπο να είσαι ενήλικος. Αν το πράγμα έχει ζουμί, όπως θα έλεγε η γιαγιά του, που συμπληρώνει στήλες επιχειρημάτων «υπέρ» και «κατά», χωρισμένες με μια μεγάλη γραμμή τραβηγμένη με τον χάρακα, κάθε φορά που πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση...."
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Το κόκκινο περιλαίμιο
ISBN-13: 978-960-99280-5-2
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Ζαν-Κριστόφ Ρυφέν
 
Το κόκκινο περιλαίμιο
 
Σε μια μικρή πόλη του Μπερρύ και μέσα στην αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού του 1919, ένας ήρωας του πολέμου κρατείται φυλακισμένος στα βάθη ενός έρημου πια στρατώνα. Έξω από την πόρτα, ο ταλαιπωρημένος σκύλος του γαυγίζει ασταμάτητα, μέρα και νύχτα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Το έβδομο παιδί
ISBN-13: 978-618-5173-36-4
 
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ:
Έρικ Βαλέρ
 
Το έβδομο παιδί
 
Τα εφτά παιδιά έχουν ένα κοινό: γεννήθηκαν στο μαιευτήριο Β του Κρατικού Νοσοκομείου Δανίας και προορίζονταν και τα εφτά για υιοθεσία. Τους μήνες που ακολούθησαν, οι γκουβερνάντες του διάσημου ορφανοτροφείου Κόνγκσλουντ βρήκαν για αυτά καινούριες οικογένειες σε όλη την έκταση της Δανίας, και τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς την παραμικρή ιδέα για το παρελθόν τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤE ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
1 2 3 ΕπόμενηΤελευταία