Ντελφίν ντε Βιγκάν
Μια αληθινή ιστορία
 
Μεταφραστής:
Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη


Επιμέλεια:


Είδος Βιβλίου:
Μυθιστόρημα


ISBN-13:
978-960-992-806-9


Κωδικός στον Εύδοξο:
Χαρακτηριστικά:
440 σελ.


Έτος έκδοσης: 2017

Τρέχουσα έκδοση: 2017

Τίτλος πρωτοτύπου:
D’après une histoire vraie
 
Λιανική τιμή: €18,50

Έκπτωση: 20%

Τιμή αγοράς: €14,80
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σήμερα ξέρω ότι η Λ. είναι ο ένας και μοναδικός λόγος της ανικανότητάς μου και ότι τα δύο χρόνια που ήμασταν δεμένες παραλίγο να με κάνουν να σιωπήσω για πάντα.

Η Ντελφίν αντιμετωπίζει αμήχανα την απροσδόκητη επιτυχία του τελευταίου μυθιστορήματός της. Αλλά η αμηχανία της εξελίσσεται σε υπαρξιακή αγωνία όταν ανακαλύπτει ότι της είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο της. Τότε εισβάλλει στη ζωή της η Λ. και, διεκδικώντας ρόλο φύλακα-αγγέλου, κλονίζει μεθοδικά και ύπουλα την ήδη εύθραυστη ισορροπία της.

Η Λ. ήταν το είδος της γυναίκας που γοητεύει. Η Ντελφίν νιώθει ακαταμάχητη έλξη απέναντί της, η φιλία τους εδραιώνεται, οι συναντήσεις, οι σημειώσεις και τα κείμενά τους γίνονται κοινά. Η Λ. διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της Ντελφίν μέχρι που παίρνει κυριολεκτικά τον έλεγχο, την αναστατώνει βαθιά, σταθερά και ύπουλα. Γίνεται το αρπακτικό που τα νύχια του συνθλίβουν τον εγκέφαλό της.

Το δημιουργικό αδιέξοδο είναι ο καμβάς αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και κτίζεται με τις εντάσεις και τις ανατροπές ενός αυθεντικού θρίλερ.

Διεθνές Bestseller.

Έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και έχει σημειώσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις στη Γαλλία.

Prix Renaudot-General (2015)

Prix Goncourt - Lyceens (2015)

Prix Audiolib (2016)

Πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες, υπό τον τίτλο Based on a true story, σε σκηνοθεσία του Roman Polanski, σενάριο των Olivier Assayas και Roman Polanski και πρωταγωνιστές τους Eva Green, Emmanuelle Seigner και Vincent Perez.

 

ΣΥΝΤEΛΕΣΤΕΣ

Η Ντελφίν ντε Βιγκάν είναι μυθιστοριογράφος. Στα μυθιστορήματά της συγκαταλέγονται τα: Η Νο κι εγώ (Βραβείο των Βιβλιοπωλών 2008, κινηματογραφική προσαρμογή από τον Ζαμπού Μπρετμάν), Υπόγειες ώρες (τηλεοπτική προσαρμογή από τον Φιλίπ Αρέλ για λογαριασμό του καναλιού Arte), Τίποτα δεν αντιστέκεται στη νύχτα (Βραβείο Fnac, Μεγάλο Βραβείο των αναγνωστριών του Elle και Βραβείο Ρενωντό των μαθητών λυκείου) και Μια αληθινή ιστορία, για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Ρενωντό 2015 και το Γκονκούρ των μαθητών λυκείου 2015. Τα βιβλία της μεταφράζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
test