Arthur M. Lesk
Εισαγωγή στη Γονιδιωματική
 
Επιμέλεια:


Είδος Βιβλίου:
ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ


ISBN-13:
978-618-5173-18-0


Κωδικός στον Εύδοξο:
59380291
Χαρακτηριστικά:
21 x 29 εκ., 390 σελ., χαρτόδετο, έγχρωμο


Έτος έκδοσης: 2017

Τρέχουσα έκδοση: 2017

Τίτλος πρωτοτύπου:
Introduction to Genomics
 
Λιανική τιμή: €70,00

Έκπτωση: 20%

Τιμή αγοράς: €56,00
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το γονιδίωμά μας είναι το σχέδιο της ύπαρξής μας: κωδικοποιεί όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη από ένα μόνο κύτταρο σε έναν εξαιρετικά πολύπλοκο λειτουργικό οργανισμό. Ωστόσο, το γονιδίωμά μας είναι περισσότερο από μία αποθήκη στατικών πληροφοριών: το γονιδίωμά μας είναι μία δυναμική, αυστηρά ελεγχόμενη συλλογή γονιδίων, τα οποία ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται σε πολλούς συνδυασμούς για να δώσουν την ποικιλία των κυττάρων που απαρτίζουν τα σώματά μας. Αλλά πώς μπορούμε να ταυτοποιήσουμε τα γονίδια που συνθέτουν το γονιδίωμα μας; Πώς μπορούμε να προσδιορίσουμε τη λειτουργία τους; Και πώς τα διαφορετικά γονίδια σχηματίζουν τα ρυθμιστικά δίκτυα που καθοδηγούν τις διεργασίες της ζωής;


Η Εισαγωγή στη Γονιδιωματική είναι το πιο σύγχρονο και πλήρες σύγγραμμα της αγοράς, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το πεδίο. Παρέχει μια συναρπαστική εικόνα αυτών που μπορούν να αποκαλυφθούν από τη μελέτη των γονιδιωμάτων. Το βιβλίο καλύπτει: τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των οργανισμών, το πώς εξελίχθηκαν οι διαφορετικοί οργανισμοί, το πώς δομείται και πώς λειτουργεί το γονιδίωμα και τί σημαίνει η κατανόησή μας όσον αφορά τη γονιδιωματική για τη μελλοντική μας υγεία και ευεξία.

ΣΥΝΤEΛΕΣΤΕΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 Περιεχόμενα εν Συντομία

1: Εισαγωγή στη Γονιδιωματική

2: Τα Γονιδιώματα Αποτελούν το Επίκεντρο της Βιολογίας

3: Χαρτογράφηση, Αλληλούχηση, Σχολιασμός και Βάσεις Δεδομένων

4: Συγκριτική Γονιδιωματική

5: Εξέλιξη και Γονιδιωματική Αλλαγή

6: Τα Γονιδιώματα των Προκαρυωτών

7: Τα Γονιδιώματα των Ευκαρυωτών

8: Γονιδιωματική και Βιολογία του Ανθρώπου

9: Μικροσυστοιχίες και Μεταγραφωμική

10: Πρωτεωμική

11: Βιολογία Συστημάτων

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

"Είναι ένα εξαιρετικό σύγγραμμα για φοιτητές που σπουδάζουν αυτό το συναρπαστικό και ταχέως εξελισσόμενο πεδίο. Τα κεφάλαιά του καλύπτουν όλες τις πτυχές της γονιδιωματικής, από τη συγκριτική γονιδιωματική και την εξέλιξη, στη χαρτογράφηση, την αλληλούχηση και τις βάσεις δεδομένων μέσω των μικροσυστοιχιών και της πρωτεωμικής, συνδέοντας τελικά όλα αυτά μαζί με τη βιολογία των συστημάτων. Είναι κατάλληλο για τελειόφοιτους προπτυχιακούς και για μεταπτυχιακούς φοιτητές, και καλό επίσης βιβλίο αναφοράς για υποψήφιους διδάκτορες" 

Dr Dawn L. Arnold, University of the West of England

"Η Εισαγωγή στη Γονιδιωματική παρέχει μία εξαιρετική, ευρεία και περιεκτική επισκόπηση της γονιδιωματικής έρευνας στη βιολογία. Το πεδίο της γονιδιωματικής είναι εντάσεως υψηλής τεχνολογίας και εξελίσσεται ταχέως, κι όμως αυτό το βιβλίο ξεχωρίζει γιατί μεταφράζει όλη αυτή την τεχνολογική πληροφορία σε βιολογικές, πλήρεις νοήματος έννοιες. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για την υποστήριξη της διδασκαλίας της γονιδιωματικής σε προπτυχιακό επίπεδο." 

Dr Dick Roelofs, VU University, Amsterdam

"Αυτό το βιβλίο είναι εξαιρετικό για να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή στο πεδίο της γονιδιωματικής, παρέχοντας τις βασικές έννοιες στις οποίες στηρίζεται το πεδίο, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών αιχμής, συνοδευόμενων από παραδείγματα εφαρμογών."

Dr Emma Laing, University of Surrey 

"Ο λόγος ρέει αβίαστα και καθηλώνει τον αναγνώστη με το ευρύ φάσμα των ιστοριών που πλαισιώνουν το αμιγώς επιστημονικό σκέλος. Οι πρακτικές εφαρμογές τονίζονται πάντα. Αντί για ένα βιβλίο μελέτης για την επιτυχία στις εξετάσεις, αυτό το βιβλίο είναι απόλαυση να το διαβάζεις."

Dr Richard Bingham, University of Huddersfield

"Είναι το καλύτερο σύγγραμμα για προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές που έχω υπόψη μου. Η ύλη του καλύπτει πολύ καλά τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, τις βάσεις δεδομένων και τη συγκριτική γονιδιωματική. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ερωτήσεις και τα προβλήματα που παρατίθενται στο τέλος των κεφαλαίων."

Professor Michael Shiaris, University of Massachusetts Boston

"Ένα πολύ ευέλικτο διδακτικό εγχειρίδιο το οποίο προσφέρει μια πολύ καλή επισκόπηση της σημασίας της γονιδιωματικής για τους διάφορους τομείς της βιολογικής έρευνας. Μια εξαιρετική εισαγωγή για φοιτητές διαφορετικών βαθμίδων που ενδιαφέρονται για τη γονιδιωματική και τις βασικές τεχνικές της".

Dr Thomas Caspari, Bangor University

"Ο Καθηγητής Lesk είναι ένας συγγραφέας με ιδιαίτερη ευφράδεια. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που χρησιμοποιεί άκρως εξειδικευμένα παραδείγματα, αναλογίες και χιούμορ για να επεξηγήσει επιστημονικές αρχές. Η γραφή του διαθέτει ροή και είναι ευανάγνωστη."

Dr Daniel G. Peterson, Mississippi State University

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
test