Τόμι Κιννούνεν
Το σταυροδρόμι
 
Μεταφραστής:
Μαρία Μαρτζούκου


Επιμέλεια:
Σωτήρης Τριβιζάς


Είδος Βιβλίου:
Μυθιστόρημα


ISBN-13:
978-618-5173-45-6


Κωδικός στον Εύδοξο:
Χαρακτηριστικά:
Σελίδες 418, μαλακό εξώφυλλο


Έτος έκδοσης: 2018

Τρέχουσα έκδοση: 2018

Τίτλος πρωτοτύπου:
Neljäntienristeys
 
Λιανική τιμή: €17,50

Έκπτωση: 10%

Τιμή αγοράς: €15,75
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κατά την άποψη της Μαρίας η ζωή είναι ένα κτίριο, ένα μεγάλο σπίτι με πολλές κάμαρες που η καθεμιά έχει πολλές πόρτες. Ο καθένας επιλέγει τη δική του πόρτα και ψάχνει καινούριες πόρτες. Καμιά τους δεν είναι σωστή ούτε λάθος, μόνο πόρτες είναι. Και τώρα η Μαρία βρίσκεται εδώ, με τις πόρτες της ανοιχτές και κλειστές, και προσέχει ότι κατά λάθος έχει φέρει μαζί και την κόρη της κόρης της, που δεν καταλαβαίνει σε ποιο δωμάτιο έχει βρεθεί, και η οποία ρωτάει ευγενικά μπροστά στην εκκλησία όπου θα γίνει ο γάμος σε τι χρειάζονται οι άντρες σ’ αυτό τον κόσμο.

 
Το σταυροδρόμι, το πρώτο μυθιστόρημα του Tommi Kinnunen, είναι μια οικογενειακή σάγκα που περιγράφει τη ζωή στη Φινλανδία του εικοστού αιώνα από την πλευρά των γυναικών. Μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα, οι ηρωίδες του Kinnunen επιχειρούν το μακρύ ταξίδι τους προς τη χειραφέτηση και την αυτογνωσία. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ανακηρύχθηκε «βιβλίο της χρονιάς», ήταν υποψήφιο για το βραβείο Finlandia και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.
 
Ο Tommi Kinunnen γεννήθηκε το 1973 στην πόλη Κούουσαμο της βορειοανατολικής Φινλανδίας. Σήμερα ζει στο Τούρκου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα, κείμενα για το θέατρο, καθώς και το λιμπρέτο μιας ραδιοφωνικής όπερας. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία και ο ίδιος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης φινλανδικής λογοτεχνίας.
 
«Ένα μαγικό, ευαίσθητο πορτρέτο τριών γενεών. Ένα άξια πολυβραβευμένο μυθιστόρημα!» Flow
 
«Μέσα στο Σταυροδρόμι, η γενιά είναι μια φυλακή που φτιάχνεται από το σώμα μας.» Aamulehti
 
«Ένα θαρραλέο, βαθύ μυθιστόρημα – Τέλειο….» Kulturexpresso
 
«Απίστευτα καλλιτεχνικό! ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ!!!» Buchdoktor, buechereule.de
 
«Απλά αριστούργημα!!» Jyllands-Posten
ΣΥΝΤEΛΕΣΤΕΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ